به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت الاسلام علی کشوری امروز در مراسم ارائه راهکارها برای مسائل ۱۲ گانه که در سالن شهید سلیمانی ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: دستگاه کارشناسی که در کشور ما حاکم است، دستگاه کارشناسی توسعه غربی است که در آن برای این مسائل ۱۲ گانه یا راه حل وجود ندارد و یا راه حل ناقص و معیوب ارائه میشود.
وی افزود: اولین مسئلهای که در مسائل ۱۲ گانه با آن روبرو هستیم و در کشور برای آن راه حل ارائه نشده، مسئله شهرهاست، برای همه شهرها در ایران نوشهرگرایی و یا رهیافت نوشهرگرایی را مطرح میکنند و در این تفکر همه شهرها به مناطق بزرگ تقسیم میشوند که اولین عیب آن خدمات حداقلی به شهروندان است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: در تفکر نوشهرگرایی هویت مردم از بین میرود و مردم به سمت تنهایی و لیبرالیسم حرکت میکنند.
وی ادامه داد: تقسیمات شهری کوچک که در ادبیات فارسی از آن به محله یاد میشود در مقابل تقسیمات منطقهای قرار دارد و در تقسیمات شهری، هر شهر به هزاران محله تقسیم میشود که اولین فائده محله محوری امنیت است و در این طرح خودکنترلی هم وجود دارد و وقتی فردی در یک محلهای شناخته شده میشود خود را ملزم میداند که از خطوط قرمز عبور نکند و امروز در نوشهرگرایی به سمت کنترل انسان با هوش مصنوعی و دوربین حرکت میکنند که با دوربین نمیتوان انسان را کنترل کرد و لذا ائمه و انبیاء مسئله خودکنترلی را مطرح کردهاند.
حجت الاسلام کشوری خاطرنشان کرد: در دهه ۶۰ به محوریت بسیج محلات امنیت شهرها تأمین شد، در فتنه اخیر خواستند با هوش مصنوعی مسئله را کنترل کنند و این راهکار هزینههای زیادی دارد.
وی تصریح کرد: حاکمیت اگر بخواهد مردم را بهسمت تعالی سوق دهد باید حدود ۴۰ خدمات به آنها ارائه دهد که یکی از آنها خدمات تربیتی است و در تقسیمات بزرگ شهری اصلا حاکمیت توان این خدمات را ندارد و در دولت هوشمند خدمات به حداقلی میرسد و در خدمات تربیتی لازم است همه مردم را حاکمیت بشناسد که در تقسیمات بزرگ این امکان وجود ندارد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی ادامه داد: عدهای عمدا دروغ کارشناسی میگویند و میخواهند این را در ذهن مردم وارد کنند که زندگی آپارتمانی بهتر از زندگی در منزل دارای حیاط است و دلیل آن را هزینههای زیاد برای ساخت چنین منزلی و عدم وجود زمین مکفی عنوان میکنند، در حالی که کمتر از یک درصد از زمین ایران زیر ساخت، ساختمان است.
وی گفت: در مسئله آب هم ما با بحران آب مواجه نیسیتم، بلکه مشکل و بحران ما مدیریت آب است و عدهای با ساخت سدّ که آب پشت آن تبخیر میشود و از بین میرود آب را به هدر میدهند، در آمریکا ۲۰ سال است جلوی ساخت سدها را گرفتهاند، در قدیم نیز انتقال و حفظ آب با قنات اتفاق میافتاد که در این طرح حتی یک لیتر آب هم تبخیر نمیشد.
حجت الاسلام کشوری تصریح کرد: در یک دهه آینده ایران زیر زبالههای تولید شده در کشور دفن خواهد شد و مسئله بازیافت زباله و تفکیک از مبداء هم یک افسانه است، معاون سازمان ملل نیز گزارشی منتشر کرد و در آن بیان شد که حدود ۷ درصد پلاستیک زباله در دنیا بازیافت میشود و حدود ۹۰ درصد وارد چرخه طبیعت میشود و هیچ وقت هم جذب طبیعت نمیشود.
وی گفت: ۷۰ درصد زبالهها مربوط به زبالهتر است و اگر منازل دارای حیاط باشند، این تعداد زبالهها صرف غذای حیوانات میشوند و یا در بخشی از آن حیاط دفن و تبدیل به کود میشود.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی، اولویت دیگر تمدنی را کتب درسی عنوان کرد و یادآور شد: باید به سمت تغییر بنیادی در کتب درسی پیش برویم، براساس طبقه بندی صورت گرفته از علم، علوم به سه دسته علوم پایه، تجربی و انسانی تقسیم میشود و همینها را به فرزندان ما تدریس میکنند، البته این طبقه بندی اشکالات فراوانی دارد که اولین اشکال آن این است که این نوع تدریس فرزندان ما را آماده تشکیل خانواده و حضور در اجتماع نمیکند.
وی گفت: بین ۱۲ تا ۱۶ هزار ساعت وقت فرزندان ما برای درس خواندن میگذرد، اما با این حال نسل جدید آماده زندگی و اجتماع نیستند و شاهد آن افزایش آمار طلاق است و لذا نیازمند این هستیم که کتب درسی را تقویت کنیم.
حجت الاسلام کشوری تصریح کرد: در وزارت بهداشت ما هم در مسئله مقابله با بیماریها با فقر دانشی مواجه هستیم و افراد علیرغم دلسوزی که دارند سواد لازم برای مقابله و پیشگیری با بیماریها را ندارد.
نظر شما